E kemi bërë të gjithë, apo jo? Ne kemi marrë deri në fund të një datë të parë dhe mendonin, “Wow, unë me të vërtetë screwed atë një deri; Kam biseduar për të gjitha gjërat e gabuara në të gjitha kohët e gabuara.

“Nëse e gjeni veten tanking shumë shpesh daton pari, pastaj të përpiqet për të shmangur këto zakone që mund të prishin treni i parë-date para se edhe merr duke shkuar.

1. Mos e monopolizoni bisedën
Biseda shumë është një jo-jo e madhe kur përpiqesh të njohësh dikë. Por është një kurth i lehtë. Ndonjëherë ne jemi duke investuar kështu në “shitjen” veten se ne të shkoj në dhe në përpjekjen tonë për të le të dinë se sa e madhe ne jemi të dhënë. Ose nganjëherë ne bëjmë pikërisht të kundërtën, duke shfaqur pasiguri tona nga Vazhdimisht kërkuar falje për të metat tona apo duke u ankuar për punën tonë apo familjen tonë apo marrëdhënie të tjera.

Cilado qoftë arsyeja që ju tundon të monopolizoni bisedën, e kundërshtoni atë. Në vend që të flasim shumë, do të përpiqen për të përqëndrohen vetëm në këtë moment në dorë dhe të jetë plotësisht i pranishëm me personin tjetër. Bëni pyetje, të përpiqen për të marrë të dini atë apo të saj, dhe nuk punojnë aq shumë për të përmendur gjithçka rreth vetes që ju dëshironi data juaj të dini. Nëse ju mund të jetë lloji i personit që dëgjon dhe tregon interes në datën tuaj, atëherë ju do të keni një shans shumë më të mirë për të hyrë në një data dytë dhe të tretë, e cila do të thotë që ju mund të nxjerrë në pah gradualisht cilësitë tuaja më të mira me kalimin e kohës.

2. Mos “Mbi-ndajnë”
Të paktën jo menjëherë. Vulneriteti dhe hapja janë çelësi për thellimin e një lidhje midis dy njerëzve. Por kur këta njerëz sapo janë takuar, ka një gjë të tillë që ofron shumë informacione. Ajo mund të jetë një e madhe kthesë-off nëse dikush menjëherë fillon hapur në lidhje me frikën e tij ose të saj më të thellë, probleme familjare, apo çështje psikologjike ose emocionale. Ji veçanërisht i kujdesshëm për të folur për marrëdhëniet e kaluara romantike. Një nga mënyrat më të shpejta për të plotësuar një datë të parë është të flasësh shumë për ish tuajin.

Kjo nuk do të thotë se ndarja e thellë nuk duhet të ndodhë në fillim të një marrëdhënie, apo edhe në një datë të parë. Me të gjitha mjetet, në qoftë se biseda shkon në atë drejtim dhe ju merrni cues tuaj Kjo datë është e hapur dhe është e ftuar më shumë transparencë nga ju, atëherë të jetë i gatshëm të bëjë të ditur manaferra. Ndarja e diçkaje kuptimplote që keni të përbashkët është e madhe; pastrimi i çështjeve tuaja nuk është. Pa disa shenja të qarta se ju jeni të dy të interesuar në lënë bisedën të shkojnë më thellë, është më mirë për të kujtuar një mister të vogël që nuk është një gjë e keqe. (Në qoftë se ju keni për të, vetëm i mbajnë përsëritur këtë Mantra vetes: “Është dhënë një, kjo nuk është terapi.”)

3. Mos u përpiq të jesh Dikush që nuk je
Një tjetër tundimi ne të gjithë të përballet kur ne jemi duke marrë të dinë njerëzit është që të përpiqen shumë e vështirë për të bërë përshtypje ato. Bragging kurrë nuk do të fitojë mbi një person tjetër, edhe në qoftë se ju jeni të bragging për atë që është e vërtetë, dhe kjo mund të shkaktojë më shumë probleme në qoftë se ajo nuk është. Në fund të fundit, mendoni se çka do të ndodhë nëse data juaj e bën si ju dhe ju të dy të filloni të merrni të njohin njëri-tjetrin më mirë. Nëse nuk keni qenë i sinqertë që në fillim, përfundimisht do të dalë e vërteta. Kështu që unë nuk merrni kapur duke bërë pretendime ju nuk mund të mbështetur një herë personi merr të dini të vërtetë ju.

Në vend të kësaj, përpiquni të jeni autentik. Le të vërtetë që të dalësh dhe të besosh se nëse gjërat kanë për qëllim të punojnë mes jush dhe datës suaj, ata do.

4. Mos propozoni
Sigurisht, ju nuk jeni duke shkuar për të propozuar fjalë për fjalë martesën, por ndonjëherë ne mund të bëjë njerëzit të ndjehen si ne jemi duke menduar aq shumë për të ardhmen dhe zhvillimin e një marrëdhënie serioze që kemi krijuar të gjitha llojet e frikës në to. Ndërsa kjo mund të jetë qëllimi juaj i fundit për të gjetur një mik shpirti dhe / ose dikush për të rritur fëmijët me, përveç asaj bisede për diku poshtë vijës. Edhe dikush që është i hapur për idenë e zgjidhjen e poshtë mund të tremben nga një person i cili, brenda gjysmë ore të parë të datave, përmend një orë kurdisur biologjike.

Siç është aq shpesh rasti në jetë, çelësi është që të përqëndrohet në tani. Jeni plotësisht të pranishëm gjatë kohës tuaj me këtë person dhe ruani nesër për të nesërmen. Atëherë, në qoftë se marrëdhënia përparon dhe ka një lidhje reciproke midis jush, ju mund të gjeni vetëm momentin e duhur për të filluar diskutimin e një të ardhme të mundshme që përfshin qenien tuaj së bashku.

5. Mos Ignore Cues
Një datë e parë e suksesshme varet nga aftësia për të lexuar cues sociale. Kjo do të thotë se një nga prioritetet tuaja kryesore në çdo datë të parë është që të shikojnë me kujdes për sinjale të dërguar-të ndërgjegjshme ose të pandërgjegjshme, nga ana e personit që ju jeni me të. cues verbale si dhe sinjale joverbale (si shprehjeve të fytyrës dhe gjuha e trupit) mund të drejtpërdrejtë në çdo gjë nga se sa për të folur, për çfarë të flasim për, nëse për të shkuar në për një puthje në fund të datës së. Të udhëhiqet nga ajo që vëreni.

Tema kryesore në këto sugjerime të ndryshme është të jesh i vetëdijshëm dhe i vetëdijshëm për “audiencën” tënde, domethënë datën tënde. Si do të ndihet data juaj nëse ju injoroni shenjat që ai ose ajo po jep? Si do të përgjigjet ai ose ajo nëse ju bëni të gjitha bisedat? Si do të reagojë data juaj nëse flisni vazhdimisht për faktin se keni planifikuar tashmë dasmën tuaj? Nëse mund të jeni autentik dhe të qëndroni të vërtetë për veten, por gjithashtu të jeni të vetëdijshëm për mënyrën se si po i afroheni personit me të cilin jeni, atëherë do të jeni në gjendje të shmangni shumë nga këto “datë të parë”.

A keni përjetuar ndonjë nga të mësipërmet?